Öka kunskapen med en onlineutbildning

En onlineutbildning är ett perfekt sätt att skaffa ny kunskap, eller att fördjupa sig inom ett område man redan behärskar. Genom att ha tillgång till föreläsningar och övningar dygnet runt kan alla ta del av ett brett utbud onlinekurser. Kurserna utformas olika beroende på vad målet är; en del ser ut som en högskolekurs med examinationer och arbeten längs vägen, medan andra kurser kan vara bara för sin egen skull, och inte för prestation.

Tre fördelar med onlineutbildning

  • Tillgängligt
    Så länge användaren har en internetuppkoppling är utbildningar online otroligt tillgängligt, även för de som har ett schema med obekväma arbetstider, eller ett omväxlande schema. Genom att kunna följa kursen i sin egen takt, och när det passar, får kursdeltagaren alla möjligheter att lära sig på ett effektivt sätt.
  • Prisvärt
    Eftersom kursanordnaren inte behöver lägga några resurser på att t.ex. hitta och boka lämpliga lokaler, och eftersom inspelade genomgångar och föreläsningar kan användas till flera kurser blir kostnaden för att producera en onlinekurs lägre än att ge en traditionell kurs. Detta brukar avspeglas i priset.
  • Tidsbesparande
    Normalt sett kanske en kurs ges ett par gånger per år, och bara om tillräckligt många har anmält sig. Med onlineutbildningar tas denna faktor i regel bort, och kursen kan ofta starta när det passar användaren. Detta är väldigt tidsbesparande eftersom man inte behöver samordna en hel avdelning som ska skickas iväg på kurs, utan den enskilde medarbetaren kan arbeta med kursmomenten i sin egen takt.

Viktigt att tänka på efter en onlineutbildning

Det finns dock vissa fördelar med att gå en kurs tillsammans med sina kollegor, men om man väljer att använda sig av onlinekurser kan dessa fördelar uppnås genom att komplettera med diskussioner kollegor emellan. Det är inte sällan som två personer uppfattar ett moment lite olika, och därför är det bra att avsätta tid för att stämma av med varandra efter att kursen är genomförd. Hur kan de nya kunskaperna användas i arbetet, och hur var det egentligen med den här tumregeln för bokföring? Detta ökar den gemensamma kunskapsbanken, och bidrar till att informationen repeteras så att den förblir färsk i minnet.