Kontorshotell omkring Göteborg

En entreprenör är en vaksam person, en nutida riddare som förverkligar idéer ingen annan tänkt på. Det är oftast fria själar som behöver utrymme där deras stora potential ska få plats. De behöver lugn och ro kombinerat med möjligheten till sociala nätverk – helst med samma sorters människor. 
Att entreprenörer finns är ingen nyhet. Att de blir fler och fler kanske är det. Digitaliseringen i vårt samhälle har gett utlopp för innovativa kreatörer som lätt hittar olika projekt att visa sin talang i. Gränserna mellan många länder är borttagna och med en stadig Internetkoppling kan man hitta ett flertal olika uppdrag världen över. Och det resulterar i ökat antal människor med yrken som är självständiga.

Från ensamvarg till innovationslabb

Är man entreprenör kan det hända att man är en ensamvarg. Jobbet kräver detta – speciellt om man är i början av karriären och har bara sig själv att räkna med. Med tiden smyger ensamheten in och man har ett behov av att ha ett socialt liv i sitt jobb, inte bara utanför det. Just det behovet har skapat ett nytt begrepp inom arbetsmiljön: – coola och intressanta workspace eller delade arbetsplatser. Det har gått så långt att de kallas för collaboratory, innovationslabb och coffice. Vad det egentligen går ut på är att få en möjlighet att få hyra exakt så mycket yta man behöver för exakt den tid man behöver. Inte mer, inte mindre. Att den ytan befinner sig på en plats där kreativitet och nätverkbildning skapas är bara ett stort plus för alla verksamma inom den här nyfödda branschen.

Göteborg skapar utrymme för kreativt entreprenörskap

Göteborg är känd för sitt nytänkande och lyckade försök till att kultivera kreativa processer. För att få alla yrken att fungera ihop har begreppet entreprenörskontor fått en speciell plats i stadens hjärta. Entreprenörskontor i Göteborg i till för stadens spirande företagare som vill hitta en plats att arbeta och utvecklas i. De flesta workspace satsar på en trevlig och drivande arbetsmiljö. Oberoende vad man väljer för ställe så ingår några självklara tillbehör i priset. Dessa är en skön stol eller soffa, ett gott kaffe med påtår, frukt och även fika. Här finns en bra artikel om kontorshotell inom Göteborg.

Allt en egen företagare kan önska av en arbetsplats

En stabil Internetuppkoppling och skrivare är ett måste. Ur en rent praktisk och ekonomisk synvinkel betalar man bara för de timmar man använder sin plats. Till detta kommer ett härligt komplement: – allt administrativt såsom städning, kaffeinköp m.fl. sköts av någon annan. Det som återstår för dig som entreprenör är att bolla idéer och förverkliga dem. Vissa workspace erbjuder även konferensrum som går att boka vid behov. Kontorshotell har oftast plats där tystnaden sätts i centrum. Det är luftiga, delade utrymmen med möjlighet till en space för möten. Riktigt coola colabs är proffs i att skapa fantastiska och innovativa ställen för arbete och personlig nätverkbildning. De ser ofta ut mer som spelrum än arbetsplats. Men alla behöver vi olika ställen för att bli motiverade och jobba på, eller hur?

Mervärde på arbetsplatsen

För att tillfredsställa sina kunders kreativa ambitioner har vissa i workspacebranschen gått ännu längre – de arrangerar massvis med workshops, buildshops, playshops och olika föreläsningar. De skapar en plats som bubblar av events och människor. Så man får lugnt ta en paus och delta i alla möjliga nätverksträffar och annat nyttigt för det sociala arbetsliv som ens arbetsplats organiserar.

En miljö som skapar förutsättningar för kreativa explosioner

En satsning på att vara hållbart, kreativt och fokuserat har gett energi till skapandet av en hel rad entreprenörskontor i Göteborg. Detta främjar arbetet med den långsiktiga processen att föra staden in i framtiden. Att ge folk med kreativa yrken ställen att mötas och jobba ihop på gör att många ohörda röster kommer fram i samhället. På det sättet föds en hel del goda idéer och de som redan är igång förverkligas. Hand i hand med digitaliseringen tillkommer behovet att främja folk som valt att jobba med lite friare arbetsprocesser – processer som inte kräver en hel fabrik eller 200 rum fyllda med anställda. Detta är vad just dessa workspace gör: de ger chans till alla kreativa, nytänkande och modiga människor att få ut sin positiva energi och tjäna pengar på det.

Större utbud får saker att hända

Utbudet av workspace växer mer och mer. Det gäller egentligen bara att välja var man vill placera sin dator och börja jobba. Branschen har redan skapat vissa communities – musikintresserade, designers, osv. Det ger alla en chans för gott samarbete, möjlighet till att bolla idéer och huvudsakligen få jobbet gjort. Det är fantastiskt att Göteborg tänker utanför boxen och ger chansen till alla som har framtiden i fokus att kunna förvandla idéer till förverkligade handlingar och projekt.