Konferens? Tänk Göteborg!

De allra flesta känner till Göteborg som en trevlig stad på många sätt. Här bor det många glada människor med en stor känsla för humor. Utbudet i staden är enormt, oavsett om det gäller hotellrum, restauranger, mysiga fikaställen eller shopping. Läget vid havet är också fantastiskt och till kontinenten är det nära. Varför helt enkelt inte förlägga nästa konferens i Göteborg? Utbudet av konferensmöjligheter är lika imponerande som allt det andra som finns i ”Sveriges framsida”.

Vad för typ av plats du önskar ha din konferens på är förstås helt upp till dig. Det är du som bäst vet dina medarbetares tycke och smak, för att inte tala om din egen. En del föredrar att ha sin konferens så centralt som möjligt, det vill säga i ett cityhotell eller liknande, medan andra gärna styr kosan ut från staden. Kanske är det havet som lockar, rentav? Visst vore det inspirerande att hålla möten med havsutsikt? Själva idén bakom konferenser borde alltid vara att låta sig inspireras av en annan miljö än den man upplever varje dag på arbetsplatsen.

Konferenser behöver dessutom inte enbart handla om möten, även om detta förstås är fokus. Många väljer att kombinera detta med något event. Det finns massor av olika aktiviteter man kan tänka sig. Återigen, du kanske känner din personal tillräckligt för att veta vad de flesta tycker är roligt att göra? En del väljer att boka upp någon intressant föreläsare, eller kanske att ordna en matlagningskurs på kvällen. Eftersom Göteborg ligger havsnära kanske aktiviteten kan bestå av segling? Möjligheterna är många och det är enbart fantasin som sätter gränser.

Skönt kan också vara att ordna övernattning på stället för konferensen, så man har möjlighet att tillsammans njuta av en god middag på kvällen. Detta brukar vara ett mycket uppskattat inslag, som samtidigt visar att man bryr sig om sin personal.